Wallflux iframe - more info 

Merimelojat

5 (4 hours ago)
Tanja Turunen:

Lisään tähän jatkeeksi toiveen miettiä saaren puuhuoltoa kuntoon. Upea paikka, mahtavat löylyt - mutta ne puut.. homeisia, maalisia tai muuten lämpöarvoltaan viluisille melojille melko alakanttiin olevia. Miten puuhuollon saisi toimimaan? 5 (4 hours ago)
1 (5 hours ago)


29 (2 days ago)

Tuula Äärelä:

Katsoin videoitasi pienen lapsenlapseni (1 v 10 kk) kanssa. Hän lähti hakemaan taskulamppua toisesta huoneesta, että nähtäisiin paremmin! - Lienee jo aiheellista käyttää iltaisin huomiovaloja, otsalamppuja tms. 2 (2 days ago)
18 (3 days ago)
Jussi Laari:

viellä 5.melojaa.... (3 days ago)
(4 days ago)

29 (1 week ago)
Isompia väyliä ylittäessä kannattaa tiedostaa laivojen nopeudet ja muistaa Afrikkalainen väistämissääntö. 😉

Erkki Nieminen:

Joo, kunnioitusta. Norsuja ovat. Nopeus suuri ja suunta arvaamaton. Mutta pelkäävät hiirien puolesta. Eräs merikapteeni kertoi, että usein varoittelevat toisiaan radiossa Kustaanmiekan lähistön varomattomista melojista.
Suomenlahden poikittaisliikenne on suoraviivaisempaa jolloin kohtitulevan aluksen tunnistaa siitä, että pelkkä keula näkyy. Jompi kumpi kylki kielii ohimenevästä aluksesta. 2 (1 week ago)


Jussi Nurminen:

On kaverin kanssa spekuloitu sillä, mitä oikeasti tapahtuisi jos tuollainen ajaisi päälle. Puskisiko keula-aalto vaan kajakin syrjään? Potkuriturbulenssiin joutuminen on varmaan ainakin ikävä kokemus. Ehkä parempi toivoa ettei kukaan pääse tätä käytännössä testaamaan. (1 week ago)


Jaakko Mäkikylä:

Jos kulma sivulta tulevaan alukseen ei muutu, ollaan menossa kohti yhteentörmäystä. Isossa laivassa suuntima voi muuttua keulan suhteen, mutta ei perän. Pätee kaikkiin aluksiin.
(___/___) 2 (1 week ago)


Niko Hakkarainen:

Ollaan joskus isompien alusten kanssa aprikoitu, että ehditäänkö mennä, vai jäädäänkö venaamaan. Ja sit pari minuuttia myöhemmin tajuttu että vaikka melottais täysiä, ei ehdittäis edes alle. Ja kun ne usein tulee kaukaa avomereltä päin, niin ei voi edes katsoa miten ne liikkuu suhteessa taustaan. Siis tällä sivulla esitelty tapa 2: www.boats.com/reviews/collision-course-with-a-crossing-boat-how-to-know/ 2 (1 week ago)


Tom Ahola:

Niimpä. Muistan vielä virkistysretken kuivasaareen kun kärkeä veti useampi ja eri tahtiin. Kaikki paitsi minä lähtivät hajanaisena väylän yli harmajaan kun laiva oli lähestymässä. (1 week ago)


Tuula Äärelä:

Tuo taulukko antaa kyllä hyvät perusteet varovaisuuteen norsujen kanssa! 2 (1 week ago)


Jöns Aschan:

Miksi niillä on niin kiire. Kallista jopa. VHF-ja etukäteistiedustelu olisi järkevintä. Harbourmaster tietää noiden alusten suunnat ja aikataulut. (1 week ago)


Anja Kytölä:

Merenkulunkurssit ovat kiinnostavia!
Kävin niistä kolme talvisin, kiinnostavin oli ehdottomasti 'Tähtitieteellinen merenkulunkurssi" / Avomerenkulku, sai myös laskea ahkerasti. Sitä ennen on oltava käytynä kaksi aiempaa kurssia. Moni teistä on varmaan ne jo käynytkin. Suosittelen, on talvellakin merellistä menoa!!! 😜 2 (1 week ago)


Katja Vepsäläinen:

Lisäksi kannattaa huomioida, että mm. Tallinnan norsujen aikataulut on laivaliikenteen kilpailutilanteen takia vedetty niin kireiksi, että kapteeni saattaa ajaa vauhdilla jo heti satamasta lähdettyä. Helsinki- Tallinna-Helsinki ehditään ajaa kolmekin kertaa päivässä.
Lähtöaikataulukaan ei ole raamattu, esim. viime kesänä m/s Finlandia lähti usein ajoon etuajassa, kun lastaus oli valmis. (1 week ago)


Peter Forsstrom:

Näppärä taulukko! kiitos (1 week ago)


Risto Virkistäjä:

Osuva kuva (toivottavasti ei kenenkään kajakkiin!) ja tuo isojen matkustajalauttojen välinen ylitys on aina otettava tarkasti. Turvallisimpia ylityskohtia Länsisataman lauttaliikenteen ohi on joko sataman edestä tai Lauttasaaren-Melkin kautta ja siinäkin paluuliikenne satamaan päin voi peittyä Melkin taakse, jos lähtee vetämään liian aikaisin heti melkin edestä pihlikseen. Parempi on meloa melkin itäreunaan, josta näkee sekä ulapalle asti että voi samalla voi ennakoida sataman lauttaliikenteen eli alkaako tulla savua piipusta. Viime kesän virkistysretkellä tälläinen tilanne tulikin vastaan.
Oma tuntuma melojilla on pitkälti samanlainen asema veneliikenteessä kun fillaroijilla autojen joukossa. Oikeuksiakin löytyy, mutta niitä ei kannata soveltaa jos vastaantulevassa ratissa sattuu olemaan pölvästi… Samoin kannattaa jättää riittävän pitkä turvallisuusväli noihin norsuihin jos sellaisen näkee horisontissa! 1 (1 week ago)


Anja Kytölä:

Talvellahan voisi pyytää merenkulun / vesiteiden säännöstöä tuntevan henkilön pitämään jkl. Infotilaisuuden, johon kaikki melojat yli seurarajojen olisivat tervetulleita. Voisi yhdistää jotain muutakin melojia kiinnostavaa.
Majakkailta on varmastikin hyvä, mutta sille illalle on jo asiaa yllinkyllin, vai voiko yhdistää siihen? 😉 2 (6 days ago)


Anja Kytölä:

Olisihan varmaan paikallaan myöskin Turvallisuusilta, johon yhdistäisi esim. Kajakinpakkaus-ohjeita, vaikuttavat melonnan mukavuuteen ym. Retkillelähdön kynnys voisi madaltua, seurassahan on paljon uusia melojia... 👍😉☺
Säännötkin olisi helpompi hyväksyä kun tietämys melonnasta syventyisi. 3 (6 days ago)


Ilkka Salmi:

Helsingin edustalla laivojen nopeusrajoitus (16 solmua) alkaa Rysäkari - Katajaluoto - Harmaja linjalta. Ihan 38 solmua ne eivät siis aja mutta ovat silti kohdalla nopeammin kuin yleensä kuvittelee. Katajaluodon kohdalta laiva on Pihlajasaaren vieressä alta 10 minuutin. Suunnilleen samassa ajassa meloo Melkki - Pihlajasaari välin.

Vesiliikenteen sääntöjen mukaan kajakki on alus siinä missä muutkin vesillä liikkuvat esineet. Laivojen suhteen erityisen huomattava on kansainvälisten sääntöjen kohta 9, "Ahtaat kulkuväylät". Sen mukaan alle 20 m pituinen alus ei saa estää sellaisen aluksen kulkua, joka voi navigoida turvallisesti vain itse ahtaassa kulkuväylässä. Erikseen on vielä mainittu että väylää ei saa ylittää jos se estää em. aluksen kulkua.

Moottoriveneiden suhteen melojalle merkittävä on sisävesisääntöjen pykälä 5, Pienet alukset: "Pituudeltaan alle 7 metrin konealuksen jonka suurin nopeus on enintään 7 solmua, soutuveneen sekä pituudeltaan alle 7 metrin purjeveneen on merkityillä väylillä liikkuessaan pysyteltävä mikäli mahdollista poissa yli 12 metrin pituisten alusten tieltä."

Esim. Seurasaarenselällä aika harva moottorivene on yli 12 metriä. Lyhyemmät moottoriveneet ja kajakit ovat siis väistämissääntöjen suhteen tasa-arvoisia, myös väyläalueilla. Koska kajakin ja moottoriveneen suhde on samantapainen kuin auton ja jalankulkijan, niin aina on toki turvallisempaa meloa muualla kuin veneiden reiteillä. Hyvä sääntö on myös se että viisaampi väistää. :-) 4 (6 days ago)


Anja Kytölä:

Olisi tosiaankin yhteisen pohdinnan paikka. Melojat / Merenkulun kouluttaja tai joku - ammatti-ihminen. Hyvä, että tuli esille!!!
Vai oletko sinä tai joku M-seuralainen vesiteiden ammattilainen.
Lohkenisiko asialle kiinnostuneita, niin kaikki osaavat toimia oikein?!!!??? (5 days ago)
(6 days ago)
Marianne Anttila:

Saunavuorot vähenee aina syksyn talkoiden jälkeen eli tästä lähin on tiistaisin ja torstaisin yhdeksään ja sunnuntaisin kahdeksaan sauna. (6 days ago)


Jussi Laari:

Sunnuntai iltana voi moni tulla viellä 20.00 jälkeen mielellään saunaan ! 2 (5 days ago)
1 (6 days ago)
Jussi Laari:

Moi
Lähden bussilla n. 18.30-18.45
Haluatko Hanna Solja kyytiin poolon ?
Se vaan pitää tuoda myös takas illalla ! 1 (5 days ago)
9 (1 week ago)

Juhani Laaksonen:

Vasen yläkuva. Pieni sininen märkäpuku oli aikoinaan lahjoitus nuorisotyölle kaneetilla 'Saa ottaa ken tarvitsee' 1 (6 days ago)
1 (6 days ago)
Maija Blåfield:

Selvä! Laitatko tämän kommenttina siihen löytötavarajulkaisuun, niin osuu siten paremmin oikeaan paikkaan? (6 days ago)


Juhani Laaksonen:

Ok kiitos neuvosta. En oikein ole sinut tämän 'seinän kanssa' 1 (6 days ago)Read more posts of Merimelojat on Facebook - Go to Wallflux.com and learn how to display a Facebook-wall on your website, too!