Wallflux iframe - more info 

Merimelojat

19 (2 days ago)

Antti Tyrväinen:

Eka kertaa Eppujen konsertissa kajakilla. Kiitos Ristolle virkistävästä kulttuurimelonnasta. 2 (2 days ago)


Kimmo Kolehmainen:

Mikä on turvallisempi ympäristö selvittää kajakin sopivuutta itselle jos ei virkistys? ...jos pitää olla itselle ennestään hyväksi havaittu pulkka alla. (2 hours ago)
28 (1 day ago)
Terkut HSKG2017:sta!!

Matti Oskari Bohm:

HSKG? (1 day ago)
2 (1 day ago)

Riku Ruokonen:

Lisää ruutia (1 day ago)
11 (3 days ago)
Virkistysjaoston retket elokuussa

suunnitteilla on kaksi retkeä joista helpompi olisi tulevana viikonloppuna su 20/8 ja suuntautuisi Espoon vesille Matinkylän edustalla olevalle Isoon Vasikkasaareen. Matkaa kertyisi 22-25 km ja perillä on mahdollista käydä kahvilla Gula Villassa. Tämä olisi hyvää treeniä seuraavan viikonlopun Isosaaren retkelle.

Tarkempi aikataulu retkestä laitan perjantaina kun säätilat varmistuvat tänne – todennäköinen lähtö joskus klo 13-14 aikoihin. Saa ilmoittautua jos pääsee mukaan !

Toinen retki on se odotettu Isosaaren päiväretki su 27/8 ja siitä kanssa tulee tarkempi aikataulu pian. Rauli&Katri toimivat päävetäjinä ja sellaistakin on mietitty jos saamme vetäjäporukan kasaan myös la-su yöretkelle niin sitten sekin voitaisiin järkätä. Voisi olla aika hienoa rauhassa tutustua saareen, saunoa ja grillata elokuisessa yössä vai voiko joku väittää vastaan olisiko yö retkelle nimenomaan halukkaita vai päiväretkeä suosivia ?

Kirsi Pekkala:

Toivon leiriytyvää uusintaotosta Isosaaresta, kun en pääse su 27.8. 1 (3 days ago)


Iitu Kiminki:

No silloin la 26.8. on Suomen luonnon päivä sekä nuku yö ulkona -päivä, joten yön yli retki olisi sikäli ihan osuva! ^_^ Monenkohan aikaan lähdön pitäisi siinä tapauksessa lauantaina olla? (3 days ago)


Kirsi Mervistö:

Mä olisin päiväreissun kannalla (3 days ago)


Risto Virkistäjä:

Virkistysretki klo13 su 20/8 Iso Vasikkasaari

kesän helpompi virkistysretki on tulevana viikonloppuna su 20/8 klo 13 vesille ja suuntautuu Espoon rannikolla Matinkylän edustalla sijaitsevaan Isoon Vasikkasaareen.
Matkaa kertyisi 22-25 km ja perillä on mahdollista käydä kahvilla Gula Villassa. Säät näyttäisi olevan jonkin verran vastatuuliset mennessä ja paluu myötätuulessa. Jos on ehtinyt käydä kesällä virkistysretkillä tai vaikkapa kiertänyt omatoimisesti Lauttasaaren, niin tämä retki sujuu ok. Tämä olisi myös hyvää treeniä seuraavan viikonlopun Isosaaren retkelle.

Saarelta löytyy kahvilan lisäksi grillikatoksia ja uimarantoja eli varustuksena melontavaatteet ja kuivat varavaatteet, pyyhe&uikkarit ja grillattavaa ja omavalintaista juotavaa suositus pari litraa.

Paluuaika vajalle noin klo19. Saa ilmoittautua tai ilmestyä paikalle jos pääsee mukaan ja kannattaa varata lähtiessä aikaa, että saa mieluisan kajakin !
Kuvia saarelta
www.hagerlund.net/fi/iso-vasikkasaari
Saarella on lampaita, Poseidonin temppeliä jäljittelevä huvimaja, useita hiekkarantoja, ravintola, kioski ym. toimintaa. Saaren rantoja kiertävät hienot rantaniityt ja luoteisnurkkaa lukuun ottamatta koko Iso Vasikkasaari on ulkoilualuetta. 1 (2 days ago)
3 (3 days ago)
Myynnissä : Vajda Thermoplast SurfSki RaptorSki pulkka.
Pituutta 5,35m.
Leveys 53cm. (Kiikkeryysluokka 5 skaalassa 1-5:een. Eli 1-2 kilpakajakki kiikkeryyksiä.)
Painoa 17kg.
N.10 kertaa ollut vesillä.
Pulkka on Virossa Piritan melontakerholla.
Hinta: 900€. Tuotuna Helsinkiin (uuden hinta 1265€ ilman alv.)
Lisätiedustelut: paulrosenqvist@hotmail.com14 (4 days ago)

Mi She:

Kiitos! Kivaa ja opettavaista! (3 days ago)
27 (1 week ago)
Timo Mononen:

Girlpower! 2 (1 week ago)


Anja Kytölä:

Onnittelut jatkuu!!! 👏🎂💞🎆🎆🎆 1 (1 week ago)


Heikki Ritvos:

Lopulta julkaistiin nuorisomestaruuskilpailuiden seurapisteetkin: Merimelojat 4. paras seura. 3 (4 days ago)
1 (5 days ago)
Bracan melan varsi tekee aina pitkällä melonnalla rakon käteen, heittäkää ideoita millanen grippi siihen pitäisi vaihtaa?

Kimmo Kolehmainen:

Ei mitään grippiä. Ota noi tipparenkaat pois (tai siirrä keskelle tai niin ulos, että vesi pääsee niiden "yli") niin, että kädet pääsee kastumaan kunnolla. 1 (5 days ago)


Lauri Kyrölä:

Mulla kanssa tulis tuosta melasta vasuriin rakko, mutta oon oppinu kastamaan käteni viiden minuutin välein. Oikeeseen ei tuu rakkoa, kun se on otteessa koko ajan, mutta vasen pitää kastella tai ei mela pyörähdä liukkaasti peukalohangassa. (5 days ago)


Heikki Ritvos:

Tässä paras grippi mitä rahalla saa, eikä sitäkään tarvita paljon:
www.biltema.fi/fi/Rakentaminen/Teipit/Sahkoteipit/Sahkoteippi-2000017579/
Karhennus oikein hienolla vesihiontapaperilla säännöllisesti ja teipin uusinta noin 500km välein. Otepinta kannattaa myös kostuttaa säännöllisesti vedessä. (Siitä saa tietysti jonkin tipan syyliinsä, mutta on pitävän otteen arvoista.) 1 (5 days ago)


Pekka Laurikainen:

Hanskat käteen. Kevyempi puristus (5 days ago)


Jöns Aschan:

Rakko ei ole vaarallinen mutta voi olla ärsyttävä. Kun se on haljennut, laita talkkia melonnan jälkeen niin halkeamat pysyvät pehmeinä eivätkä avaudu haavoina.
Tyypillisesti rakkoja tulee tuulisissa olosuhteissa kun puristaa melasta kovemmin, varmistaakseen ettei mela lipsahda "väärään" kulmaan vedessä.Yksi mahdollisuus on pyytää apua melontatekniikassa jotta saat rennomman otteen melasta ja päästät melan asettumaan omaan luonnolliseen asentoon. Hyvällä tekniikalla voit tukea yläkäden melanvartta kämmenen pohjaan ja alakäden varsi pysyy sormien muodostamassa koukussa - melan lavan kulku tulisi silloin olla neutraali. Neutraali tarkoittaen että melan lapa ei pyri leikkaamaan ulommas tai lähemmäs kajakkia, tai syvemmälle, tai veden pintaan. 2 (5 days ago)


Jöns Aschan:

Miten usein melot? Mikä on pitkä melonta? (5 days ago)


Anja Kytölä:

Melontatekniikkaan kannattaa kiinnittää huomiota ja hioa se sulavaliikkeiseksi ja oikea-aikaiseksi lihasten 'syttyvyyden' kannalta.
Melassani on myöskin kutistesukat molemmin puolin, oikealla lisäksi paksunnos. Vasemmalla oleva kutistesukka auttaa tasaisempiin melanvetoihin ja melan puristamista ei tapahdu, kun liike on luonnollinen (kastan toki ajoittain koko otealueen veteen - hankaamista ei tapahdu). Liian ohut varsi voi lisätä otteen puristusta ja liian pitkä veto yli vartalon taakse, kiitos heille, jotka huomauttivat tuosta itselleni!!! ☺
Meloessa kannattaa käyttää aaltojen omaa energiaa !!!
Ps: sylistämelonta kannattaa unohtaa tai jättää yllättävälle ukkoskelille!!! (5 days ago)


Tanja Turunen:

Kiitos! Kannatti kysyä. 2 (5 days ago)


Anja Kytölä:

Ainahan täytyy muistaa, että jokaiselle melojalle muotoutuu oma itselle sopiva 'melontatyyli' ja se sallittakoon.
On useimmiten vaikeampaa poisoppia haitallinen / kehoa liikaa ja epätasaisesti kuormittava tapa kuin oppia uutta.
Harmilisesti keho muistaa vanhat tapansa ja 'lihasmuisti' pyrkii entiseen. Kannattaa kuitenkin sinnitellä ahkerasti, niin kyllä oppi menee perille ja keho / mieli löytävät uusia ulottuvuuksia kaikille niin rakkaasta lajista ilman suurempia vammoja.☺
Hyvät vinkit ovat aina tervetulleita ja mielestäni kukaan ei ole 'täysinoppinut' , aina tulee uusia Ahaa-elämyksiä!
Lähden itse vesille valppain, nöyrin mielin ~ aistit avoinna.
Huomioidaan muut vesilläliikkujat ja nautitaan hienosta harrastuksestamme!!!
Luonto kyllä opettaa & palkitsee!!! 💞 (5 days ago)


Tanja Turunen:

Veikkaisin tosiaan, että ongelma enemmänkin melan pintamatskussa kuin tyylissä/tekniikassa, koska muilla meloilla tuota ongelmaa ei tule vaikka miten vispaisi. 1 (4 days ago)
(6 days ago)

(6 days ago)
Rapa Ripa:

Tämä olisi kyllä aivan huippua (6 days ago)Read more posts of Merimelojat on Facebook - Go to Wallflux.com and learn how to display a Facebook-wall on your website, too!